ПП с апел за отмяна на решението за задължителни маски в София

Членовете на „Продължаваме Промяната“ апелираха новия министър на здравеопазването да отложи решението за задължително носене на маски на закрито в София.

От ПП смятат, че на този етап няма достатъчно причини, които да изискват тази мярка, която ще стресира гражданите. Статистиката показва, че не е нужно да се ползват маски на закрито, даже и за половин месец. Този анализ е извършен от ПП и се базира на последните данни и сведения около пандемията от ковид-19. От партията посочиха като аргумент, че общо има близо 1000 заболели и това значи едва 10% от заетостта в болниците.

Заболяването намалява темповете си, като няма все още големи рискове за по-сериозни мерки на територията на столицата, имайки предвид, че се намираме по средата на летния сезон. В момента повечето хора са на почивка извън София и това не налага струпването на много хора.

„Продължваме Промяната“ уточниха, че правителството на Петков е успяло да се пребори с кризата от ковид и е овладяло добре пандемията, като нямаше натиск върху страната ни.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари