Предимствата на планината като дестинация за почивка

Море или планина? Вечната дилема. Безспорно и двата варианта имат своите преимущества. Ще ви посочим няколко предимства на планината, като избор за прекарване на отпуската ви. След това оставяме избора на вас. Каквото и да решите важното е да носите доброто настроение със себе си.

Слънце и прохлада – перфектното съчетание

Ще може да спите на спокойствие. Няма да ви се наложи и да носите една торба с мазила, защото комари няма. Въпреки това слънцето е достатъчно силно и ще може да се попечете. Оборен е първия аргумент, че без море не може да направите тен.

Обичате да плувате без да имате публика от десетки хора

Ако сте от София например не е нужно да минавате повече от 500 километра за да се отдадете на водни забавления. Повечето хотели в планинските комплекси имат открити минерални басейни с олимпийски размери, като  температурата му се поддържа постоянна – 27-28 градуса. Никое море, колкото и да е хубаво, не може да ви гарантира че водата му чиста и няма да ви докара неприятна изненада.

За почитателите на СПА удоволствията

Можете да бъдете сигурни, че няма да ви липсват. Любима част на жените, а защо не и на мъжете. Истинската почивка е в пълния релакс, който само спа процедурите може да донесат. Може да се насладите на професионални отпускащи или лечебни масажи, а през по-студените вечери на толпа парна баня в сауната. Нивото им в планинските курорти е много по-добро от тези на морето, защото персонала е целогодишно зает и постоянен.

Спокойствие и чист въздух

Отваряте очи сутрин…. о, блажена тишина! Няма я в големия град, нали? Само звуците на природата, далеч от шумотевицата на града – изнервени хора, клаксони и досадни реклами. Харесва ви… и то много.

Това, което никога няма да получите, например в Слънчев бряг е планинския въздух. Той има друг мирис и въздействие върху вас. Не на прах и изгорели газове. Казвате си – не, мерси. Това си го имам целогодишно.

Събуждате се , поглеждате часовника и си мислите, че не сте видели добре. Наистина е 10:00 часа. О, чудо и децата още спят. Бъдете честни пред себе си – от кога се молите за този момент. Ами, така действа чистия планински въздух и тишината.

Да не забравяме и за малчуганите

Какво им трябва да децата? Достатъчно място да играят и лудеят, а вие спокойно да поседите без да се притеснявате от преминаващи автомобили. Балкана е обсипан с множество красиви поляни, на които децата може да тичат на воля. Дори и времето да не е подходящо за игра навън, на разположение са детските кътове в затворените комплекси.

Нека да похапнем вкусно

Има ли гастрономи сред вас? Нека си признаем, че една от мислите ни, когато отиваме на почивка е как ще хапнем нещо различно, нещо ново. Не забравяйте да посетите някоя от старовремските гостилници и да похапнете боб чорба по смилянски, пататник, а защо не и чеверме. Вкусът на балканската кухня не е като този в кварталното бистро.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари