„Продължаваме Промяната“ преговаря с БСП и ДБ

„Продължаваме Промяната“ връчи мандата за стартиране на преговори за ново правителство, информираха от пресцентъра на партията.

На днешния ден ще се състоят консултациите с БСП и „Демократична България“, а по-късно с независими депутати. Темата е съставянето на кабинет.

От ПП уточнява, че националният съвет има за план въпросните преговори да са ясни и чисти, с разяснени ангажименти и бъдеща програма. Бившият премиер Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров ще вземат участие в преговорите.

Ако се постигне съгласие, би могъл да се предложи състав на кабинета и евентуален план за действие, сформиран като покана, адресирана към депутастие в НС. Целта, разбира се, е сформирането на мнозинство от 121 депутати, което ще се изправи срещу задкулсините игри и корупцията, според ПП.

Андрей Гюров заяви, че всички в парламента имат отговорността да съставят най-ефективното правителство, което ще бъде съобразено с желанията и нуждите на гражданите. Той допълни, че сегашната ситуация е особено обтегната и би било крайно безотговорно държавата да бъде оставена без действащ кабинет.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари