Как да се радваме на перфектен сън

След забързаното и изморително ежедневие, което имаме единственото ни желание вечер е да си легнем в мекото и удобно легло и да заспим. Това обаче доста често не се получава при мнозина от нас. Защо? Не си даваме сметка, че матракът на който спим далеч не е най-подходящия за нас. Особено ако имаме проблеми с кръста и гърба.

Доста често оставяме назад в задачите си покупката на нов матрак по една или друга причина – нямаме време, не ни се занимава или просто не си даваме сметка че вече е за смяна. Ако все пак сме се наканили е хубаво да имаме предвид следните препоръки:

Избор на подходящ матрак според състоянието на гърба и кръста ни

Какво ще рече това? Ако имаме здравословни проблеми с тази част на тялото си е добре матракът, който ще изберем да е достатъчно стабилен – нито много твърд, нито много мек. Трябва гръбнакът ни, когато си легнем да бъде изправен, а не под напрежение. В такива случаи е добре да избягваме така нашумелите матраци изцяло  от мемори пяна. Тя може да бъде само  обвивката на матрака.

С пружина или без пружина?

Тук определящ донякъде е и бюджета с който разполагаме. Ако сме се насочили към по-нисък ценови клас е добре да изберем „покет“ пружината пред класическата. Тя придава допълнителна стабилност и след известна употреба няма да започне да изкача и да ви е неудобно. Най-добре е сърцевината на матрака да е от полиуретанова и еластична пяна.

Еднолицев или двулицев?

Избора тук зависи от това към какъв тип матрак е пригодена спалнята ви. Независимо от вида е добре на определен период от време да го завъртате. Като предимство на двулицевите можем да посочим, че са по-леки и често имат сменяем калъф, който можем да изперем. Също така имат по-дълъг живот – използват се и от двете страни (лятна и зимна).

Като предимство на еднолицевите матраци можем да посочим ценовата им достъпност.

Независимо какъв ще бъде избора ни не трябва да правим компромис в две неща – матракът трябва да бъде антибактериален и с достатъчно голяма гаранция. Това винаги е знак за качество. Четете отзиви от клиенти, пробвайте на място в магазина преди да закупите какъвто и да и било модел.

Какъв да избера за детето?

По презумция сме склонни да направим компромис със себе си, но с детето не бихме направили. Тук може да дадем следните препоръки: детското матраче да бъде изцяло от безвредни материали, да има сменяем калъф, антибактериален и противоалергичен, да има стабилна основа.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари