Протест пред парламента на КНСБ блокира движението в центъра на столицата

Протест пред сградата на парламента се състоя по-рано днес. Движението в централната част на столицата беше блокирано за кратко. Синдикатите настояваха за увеличение на заплатите. От организацията обявиха исканията си, които са свързани с отделянето на 170 милиона лева от общия бюджет за тази година за увеличението на възнаграждението на служителите в отделни сектори, в които отдавна не е имало повишение в заплатите.

Вицепрезидентът на КНСБ – Тодор Капитанов говори пред журналисти и настоя за повторно разглеждане на бюджета и разходите, които са предвидени за заплати. Той бе убеден, че колегите му желаят увеличенията, тъй като инфлацията, която започна в страната през 2021 година, възлиза на около 30%.

Част от протестиращите настояха и за отделяне на сумата от 5,5 милиона за Селскостопанската академия до края на 2023 година, защото по този начин биха достигнали до средното ниво за България в момента. Не на последно място демонстрантите заявиха, че настояват за отпускане на 19 милиона за повишаване на заплатите на всички физици, аграри и инженери.

Депутатите от партиите „Възраждане“ и БСП разговаряха със синдикатите. Корнелия Нинова бе категорична, че тази битка ще бъде последователна и увери, че ще бъде проведена докрай.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари