Румен Радев призова за повече доверие в машинния вот

Днес се състоя среща на „Дондуков” 2 по повод изборите през октомври. Румен Радев извика всички членове на различните институции, занимаващи се с подготовката за изборите. На разговорите взеха участие председателят на ЦИК и служебните миснистри.

ЦИК споделиха, че има наличие на ресурс, за да се проведе едно нормално гласуване и купеният вот ще бъде следен отблизо.

Президентът Румен Радев допълни, че е от голяма важност в предстоящите избори да има стабилно мнозинство, за да може държавата да поеме по правилния път и да бъдат взети важните решения. Той смята, че българите трябва да имат повече доверие в машинното гласуване, тъй като по този начин могат да се избегнат много евентуални грешки.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова сподели, че трябва да има хармония между нейната комисия и останалите органи и институции.

Иван Демерджиев ще бъде отговорен за провеждането на изборите. По думите му, ще бъдат положени всички усилия за стопирането на порочни практики и гарантира, че процесът по гласуване ще бъде чист и сигурен.

Николай Милков обяви, че МВнР ще се довери на същите хора от миналата година, които ще се занимават с вота в чужбина, като сподели, че ще се открият около  700 и 750 секции извън страната. Препятствие ще бъде гласуването в Русия и Украйна, имайки предвид настоящата ситуация и в двете страни. Министър Милков се надява да няма никакви проблеми.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари