Румен Петков каза, че ни грози глоба от 960 милиона евро

Председателят на АБВ Румен Петков заяви пред медиите, че България ще плати общо 960 милиона евро за летния и за зимния сезон на “Газпром експорт” като неустойка за неизползване на количества газ. Така излизало според текста на договора между нашата страна и руската компания.

Петков коментира това като поредния тежък удар върху “Булгаргаз” и обвини за това правителството на Кирил Петков. Той беше категоричен, че единственото решение днес е незабавно да се възобновят преговорите с “Газпром” и “Газпром експорт”. Според него трябва да има нова договорка – неизползваните количества газ да бъдат прехвърлени за следващата година. Румен Петков допълни, че когато руските дружества ни изпратят фактурата, няма да има как да се спасим от неустойката.

Председателят на АБВ допълни, че партията му ще настоява правителството на Кирил Петков, министърът на енергетиката и директорът на “Булгаргаз” да поемат отговорност за съзнателно нанесените щети. Същото нещо ще се отнася и за настоящето правителство, ако то не реши проблема.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари