Русия продължава с обстрелите в Източна Украйна

Източна Украйна отново е обект на атака от руските военни сили. Тази информация дойде от руски губернатор. Въпреки че е имало съобщения за пауза, атаките са се състояли. Правителството в Украйна апелира хората, които се намират в превзетите райони от Русия на юг да се опитат да извършат евакуация, по всякакъв начин. Както в източната, така и в южната украинска част, има обстрели.

Сергей Гайдай, губернатор на Луганск сподели, че руските сили са нанесли около 20 удари с ракети тази нощ в провинцията, като се придвижват към Донецк. През изминалата седмица беше превзет град Лисичанк.

Ирина Верешчук, вицеприемиер на Украйна помоли за евакуация на гражданите, които се намират в присвоените територии от Русия. Целта е да не бъдат използвани като жив щит, ако се прибегне до контраофанзива от страна на Украйна.

Снощи беше заявено, че тече евакуацията на граждани, намиращи се в част от Херсонска, както и в Запорожката област. Повече подробности не бяха дадени, поради безопасността.

Властите смятат, че ракети от Русия днес са ранили 3-ма души, а 2-ма са били убити. Това се е случило в Кривой Рог.

Според британското министерство на отбраната, руските въоръжени сили, намиращи се на територията на Украйна, вече имат набор само от остаряло оборудване.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари