Кой цвят е най-подходящ за косата ни

Жените обичаме да експериментираме, особено с цвета на косата си. Хубаво е обаче все пак да съобразим дали избрания цвят ще ни отива, защото резултата може да бъде плачевен.

В кръга на шегата можем да кажем, че реши ли една жена да променя визията си значи настъпва коренна промяна в живота и.

Ето и няколко съвета, които ще са ви от полза.

Не се боядисвайте прекалено често 

Както често става ние жените не знаем какво точно искаме. Нещата стават още по-сложни когато става въпрос за външността ни.

Прекалено честата смяна на цвета на косата не носи ползи- освен хората да не ни взимат насериозно и да я изтощим допълнително друго няма да постигнем.

Изберете подходящ цвят

Тук трябва да обърнете внимание на няколко неща. Ако сте по-бледа най-подходящи цветове са тези, които ще донесат допълнителна бодрост и руменина. Идеални са тези в светлата гама- русо, кафяво, карамел.

Ако сте „по-червени“ идеални са червените тонове.

Нека не забравяме и тъмнокожите дами- най-подходящи са тъмните цветове.

Правилна грижа за косата

Щом третирате косата си продуктите, които използвате трябва да са подходящи. Пазара е залят с всякакви продукти за боядисана коса. Те ще поддържат цвета и здравината на косъма.

Ако изпитвате трудности какъв да бъде вашия избор, консултирайте се със специалист. Той със сигурност ще ви помогне.

Не прекалявайте с подхранващата грижа

След като сте избрали подходящата грижа за косата, трябва да я ползвате и правилно. Когато нанасяте балсам не е необходимо да втривате прекалено много в корените. Вместо да има положителен ефект ще се получи точно обратното- космения фоликул ще се запуши.

Не е необходимо да използвате маска за коса повече от един път седмично. Ако използвате маши и преси не забравяйте да включите в рутината си и предпазващ продукт. Най-удобни са тези под формата на спрей.

След като сте изпълнили тези препоръки може да се радвате на красива и здрава коса.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари