Русия атакува Кривой Рог

Руските военни сили атакуваха и нанесоха големи щети на две сгради, които се намират в Кривой Рог в Украйна по-рано днес. Двама души са изгубили живота си и повече от тридесет са пострадали. Една от изстреляните ракети е поразила училище, а друга е нанесла разрушения на етажи от жилищна сграда, в която се е възпламенил пожар.

Счита се, че под развалините има вероятност да има живи хора. Екипи са пристигнали на място, за да окажат първа помощ и да претърсят района.

Един човек загина при руска атака в Херсон. Съобщава се за пожари в няколко склада в Харков. Един дежурен охранител е ранен и е бил хоспитализиран. Очаква се през настоящата седмица Украйна да стартира консултации със Съединените американски щати по повод предоставянето на гаранции за безопасност до края на процеса, занимаващ се с присъедянването към НАТО. По време на среща в Саудитска Арабия ще бъде дискутирана темата за мирния план, който Киев предостави.

Преди няколко дни лидери на държави от Африка отправиха апел към Владимир Путин за приемане на предложението им за постигане на мир и прекратяване на военния конфликт на територията на Украйна.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари