Властите в Китай съобщиха за 11 загинали след наводненията около Пекин

Медиите и властите в Китай съобщават за единадесет души, загинали при наводненията, възникнали край планинските региони на Пекин. Още 27 души са изчезнали. През последните дни обилните дъждове не стихнаха и по тази причина се наложи евакуацията на местните жители от най-засегнатите общини. Много къщи са наводнение, пътната настилка е разрушена и превозните средства са заседнали на пътя.

Метереолозите обявиха, че подобно време е крайно нестандартно за Пекин, тъй като в страната обикновено климатът е сух. Въпреки това през летните сезони често се наблюдават наводнения в Китай и по-специално в полутропичните райони на юг. Четвърти пореден ден продължават наводненията, като нивата на реките са силно покачени и по тази причина властите прибегнаха до водохранилище в подобни ситуации. Повече от сто планински пътища бяха блокирани.

Лидерът на Китай Си Цзинпин апелира по-рано през деня да бъде направено всичко възможно, за да бъдат спасени всички изчезнали хора при природното бедствие. Властите са положили всички нужни грижи за ранените хора, както и за тези, останали без дом. Очаква се инфраструктурата да бъде възстановена съвсем скоро.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари