С кемпер на почивка- какво да вземем със себе си

Повечето хора свързват почивката с настаняването в хотели или къщи за гости. Все още обаче има ентусиасти, които предпочитат ваканцията на четири колела. Този избор за тях е по-свободен и някакси по интригуващ. Приготвянето на багажа за предстоящото пътуване не е лесна задача. Няма как да не вземем под внимание, че кемпера не предлага удобствата които има хотелската стая. Затова трябва да сме добре заредени с провизии.

Не забравяйте най-важните неща – лични документи и тези на превозното средство. По презумпция те винаги трябва да са с нас, но все пак проверете преди тръгване дали всичко е точно.

Достатъчно пари в кеш

Макар да се предполага, че в дивата природа няма да ви трябват е добре да имате. По-добре да не се налага да ги ползвате, но на път възникват всякакви ситуации.

Техника

В тази графа попадат мобилни телефони, камери, зарядни. Добра идея е да имате допълнително такова и заредени преносими батерии. Ако къмпингувате на по-диво място телефона ще бъде единствената ви връзка със света.

Дрехи

Не подценявайте тази част от багажа. Предполага се че няма да имате пералня наблизо. Затова те трябва да са в по-голямо количество от това което бихте взели, ако отивате в хотел. Не забравяйте топли и плътни дрехи и завивки. Край огъня е романтично вечер, но си е студено.

Лекарства 

Абсолютно задължителни. Не трябва да се ядосвате ако си забравите банския, но ако не носите лекарства със себе си е проблем. Като започнем със стандартните болкоуспокояващи и температуропонижаващи та до противоалергични. При ухапване от насекомо ще ви е нужно. В този ред на мисли носете си и репеленти. Тези под спрей форма са много удобни. Ако сте с деца списъка ще ви се увеличи.

Храна

Къмпингуването предполага, че ще готовите на открито. Вземете си от онези малки туристически газови котлони. Много по-удобно е сутрин да си направите кафето на него отколкото да чакате огъня например. Хубаво е да имате запаси от консервирани храни и бутилирана вода.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари