Самсунг регистрира скок в печалбите си

Самсунг обявиха, че са регистрирали скок в печалбите си, заради търсенето на сървърни чипове на пазара. Печалбата е нараснала с 12 на сто, като се отнася за второто тримесечие на тази година.

Добре знаем, че Самсунг е водещ производител на смартфони, уреди и памет чипове в световен мащаб. Именно затова, компанията регистрира голям скок в печалбите си. Бизнесът с чипове значително е подобрил нивата си, защото от Самсунг се съсредоточават върху водещите търсения на пазара и се съобразявят с новите тенденции.

Стабилното позициониране на американския долар, за разлика от корейския вон се отразява благоприятно на компонентите, като донася на компанията огромни печалби, сравнявайки резултатите от изминалото тримесечие.

От ръководството на „Самсунг“ предполагат, че сегашното търсене на сървърите няма да промени нивото си и ще остане стабилно. Търсенето на настолни компютри най-вероятно ще спадне, заради пандемията от коронавируса, защото много от хората вече имат лаптопи, на които работят от вкъщи. Прогнозира се търсенето на смартфоните да остане на същите нива.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари