Съвети за здрава и блестяща коса

Ежедневно попадаме на реклами или клипове на инфлуенсъри в интернет, които имат блестящи и красиви дълги коси. Не познаваме жена, която да не мечтае за това. Наясно сме, че този ефект не може да бъде постигнат лесно, а повечето реклами са обработени и карат косите да изглеждат по зашеметяващ начин. Все пак, има ли как да накараме косата ни да се доближи една идея до перфектната визия? Надяваме се, че чрез следващите няколко прости съвета ще успеем да помогнем по тази така наболяла тема сред дамската аудитория.

На първо място бихте могли да определите какъв тип е вашата коса – суха, мазна, мазна в корена и суха в краищата. За всеки тип коса има различен шампоан. Ако миете косата си през ден, тогава съветваме да употребявате шампоан за всекидневна употреба, който не е толкова агресивен към косъма. Иначе казано, можете да го използвате без да се притеснявате, че ще навреди на косата ви. Ако сте от другия тип дами, които мият по-рядко косата си, можете да си вземете по-силен шампоан. Задължително към шампоана добавете балсам или маска за коса, като ги втривате само в корена.

Това, разбира се, не е достатъчно. Излишно е да напомняме, че по възможност трябва да избягвате сешоара или да дведете употребата му до минимум. Препоръчително е да използвате гребен вместо четка, за да избегнете накъсване на краищата. Можете да си вземете кристали за коса, които да слагате след измиването на косата само в краищата.

Освен маските за коса и кремове, които могат да бъдат на много високи цени, можете да използвате домашна маска за коса, която да включва кисело мляко, яйце, мед, арганово или кокосово масло. Можете да добавите и малко рициново масло, за да ускорите растежа на косата. Също така, не прекалявайте с боядисването. Старайте се да не прибягвате до боите за коса често, а само в нормалните граници.

Още един съвет – когато връзвате косата си на кок или опашка се старайте да не пристягате много, за да не се накъса косата ви впоследствие. Старайте се да осигурите нужната хидратация на косата ви. Когато има нужда, посетете фризьор за една кератинова терапия, която придава блясък и мекота на вашата коса.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари