Seiko 5 и Prospex: колекции за любителите на часовници

Seiko е японски производител на часовници, основан през 1881 г. През 60-те години на миналия век компанията прави голям пробив с изобретяването на кварцовия часовников механизъм. С това, тя се превръща от водещ японски производител на часовници в световен лидер в часовникарската индустрия.

Така стигаме до днес, когато Сейко произвежда широка гама от часовници – от достъпни кварцови часовници до механични часовници от висок клас.

Часовниците Seiko са разделени в различни колекции, всяка от които има свой собствен уникален стил и характеристики. Ето и някои от най-популярните колекции.

Seiko 5

Колекцията часовници Seiko 5 е линия автоматични часовници, която започва да се произвежда през 1963 г. Часовниците Seiko 5 се предлагат в различни стилове, които варират от елегантни до спортни часовници. Колекцията Seiko 5 се гради около идеята за това, че всеки модел от нея трябва да има пет ключови характеристики. Петте ключови характеристики включват:

  • Автоматичен механизъм
  • Индикатор за ден и дата на 3 часа
  • Водоустойчивост
  • Вдлъбната коронка на 4 часа
  • Корпус и каишка, изработени за максимална издръжливост

Автоматичният механизъм, се навива от естественото движение на китката ви, така че няма да ви се налага да се притеснявате за смяна на батериите.

seiko часовникЧасовникът Seiko 5 SRPD53K например, има издръжлив корпус и каишка от неръждаема стомана.

Безелът е със спортно синьо и червено покритие, което създава поразителен контраст.

Циферблатът е в син тон със слънцезащитно покритие и е оформен с бели часови индекси и стрелки, което улеснява разчитането на времето с един поглед.

Прозорчето за деня и датата е разположено на три часа за допълнителна функционалност.

Seiko Prospex

Колекцията часовници Seiko Prospex е създадена за любителите на спорта и приключенията, които обичат да прекарват времето си във водата, небето или дивата природа. Моделите от тази колекция са изработени от издръжливи материали, като неръждаема стомана и сапфирено стъкло, така че ще можете да разчитате на точността на часовника си, независимо от условията. Всеки часовник Prospex се отличава с впечатляващ рейтинг на водоустойчивост от минимум 200 метра.

С часовници, които са специално проектирани за вода, въздух и суша, има впечатляваща гама за избор от различни материали, цветове и стилове. Можете да очаквате добре изработен, издръжлив и стилен часовник, който се представя отлично за спорт и приключения.

Часовниците Seiko Prospex са известни със следните характеристики.

  • Издръжливи материали
  • Водоустойчивост от 200 метра или повече
  • Надеждни и точни
  • Стилни
  • Висока стойност за цената

Seiko Prospex Speedtimer SSC813P например, се отличава с непреходен стил, като корпусът и каишката са изработени от неръждаема стомана. Черният безел придава поразителен контраст на часовника и също така функционира като тахиметър.

В белия циферблат са разположени три подциферблата с хронографска функция и индикатор за датата между четири и пет часа. Това е класически часовник, който е подходящ за всекидневно носене или за специални поводи.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари