Служители на МВР излизат на протест в столицата

Полицаи организират протест в София, който ще започне пред сградата на министерство на финансите. Служителите настояват за повишение за работните заплати с 10%. Очаква се да бъде проведено шествие към НС. Демонстрантите недоволстват срещу липсващите увеличеня в бюджета за тази година, който беше приет.

Органите на реда споделят, че в бюджета изобщо няма никакво увеличние, предвидено за МВР. Асен Василев заяви, че системите, получили увеличение на заплати през 2022 г., не следва да получат такива и през настоящата година. По време на гласуването стана ясно, че ГЕРБ също е на тази позиция и в крайна сметка до увеличения не се стигна. Една част от протестиращите припомниха, че именно ГЕРБ заявиха, че 150 милиона лева ще бъдат отпуснати за МВР.

Петър Тодоров, главен секретар на МВР застана твърдо зад протеста и исканията на полицаите, тъй като по думите му голяма част от исканията към МФ не са били актуализирани от дълго време. Напомняме, че на 04.07.23 г. се състоя символичен протест на пожарникари и униформени, които още тогава настояваха за увеличение на възнагражденията си.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари