Според Христо Иванов може да бъде съставено правителство

Христо Иванов, председател на ДБ заяви, че според него може да бъде съставено правителство. Трябва освен съставянето, да бъде решен и проблема с КЕВР. По думите му това е най-правилният подход и по този начин ще се поеме отговорността към страната ни.

Иванов смята, че няма никакви пречки за съставяне на кабинет и единственото, което трябва да се направи, е да се проведат преговори и да се стигне до съгласие. Би трябвало да се загърби недоверието и търканията между депутатите и да се вземе рационално решение, за да могат хората да знаят на кой проблем какво решение отговаря.

Христо Иванов не пропусна да коментира записа, които изтече. Тох каза, че абсолючтно нищо не би трябвало да се е променило. Главната цел на него и ДБ е реализирането на третия мандат. Иванов допълни, че ако ПГ на ИТН иска да се „самоубие“ заради решението на Слави Трифонов, то тогава това ще доведе до криза в страната и би трябвало да си понесат последствията. Лидерът на „Демократична България“ сподели, че партията му носи отговорност за евентуалното ново правителство.

Попитаха Иванов дали днес ще има среща между ПП, БСП и ДБ, без участието на ИТН. Той отговори, че има много срещи, но за въпросната среща от записа, не е уточняван форматът.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари