Сутрешна грижа за лицето – в каква последователност?

Чудиш се как да ползваш комзметиката си за лице? Четеш написаното на етикетите, но само се объркваш? За да знаеш в какъв ред се нанася бялата козметика, прочети следващите редове.

1. Премахване на грим/измиване с вода
Винаги се започва с премахването на остатъците от грим или омазняване. Първо измий лицето си с вода и го подсуши с мека хавлиена кърпа. За да се усвоят правилно ценните съставки на козметичните продукти, лицето ти трябва да е чисто и сухо.

2. Измиващ гел/пяна​
Най-добре е да се ползва качествен продукт за измиване – пяна, гел или олио, в зависимост от предпочитанията и особеностите на кожата. Тук е мястото и на маските за лице.

3. Тоник
Преди години тоникът съдържаше толкова много алкохол, че дразнеше кожата. Но сега той е обогатен с хидратиращи, деликатни съставки и е задължителни, за да подготви основата за следващата стъпка.

4. Серум
Серумите съдържат полезни съставки, които подхранват кожата. Най-добре е серумът, който ползвате, да бъде с витамин С. Подходящи са също тези, които предпазват от негативното въздействие на синята светлина.

5. Околоочен крем
Околоочните кремове се нанасят веднага щом серумът попие. Те са с по-леки формули от кремовете за лице. Първо се нанасят по-леките продукти, защото в противен случай те не биха могли да навлязат в дълбочината на кожата.

6. Анти-акне
По принцип продуктите, които се борят с несъвършенствата е добре да се нанасят вечер, когато ценните им съставки могат да се абсорбират през нощта. Но ако имаш нужда от тях и сутрин, сега е моментът за тях.

7. Хидратиращ крем
Хидратиращият крем е задължителен, дори и когато кожата ти е много мазна или наранена, защото това е единственият продукт, който ще я заздрави. За отделните типове кожа има и различни хидратиращи кремове. Те ще попречат на вредните частици от околната среда да замърсяват кожата. Освен това, те запечатват активните съставки на останалите продукти.

8. Олио
Олиото заключва хидратиращия крем и възпрепятства изпаряването на ценните му вещества от кожата. То няма хидратиращ ефект, но при комбинирането му с други продукти може да повиши ефективността и ползите им. Олиото ще осигури на кожата свежест и мекота.

9. Слънцезащита
Този продукт няма за цел да прониква в кожата, а да я предпазва от вредните слънчеви лъчи, независимо от сезона. Той е важен дори и през студените месеци.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари