Сутрешна рутина – как да я постигнем?

Сутрешната изградена рутина гарантира, че денят ви ще е наистина пълноценен и изпълнен с приятни емоции. Естествено, тук нямаме предвид само балансираната закуска. Има далеч по-важни неша от това, например някои техники и малки хитрини, които ще бъдат във ваш плюс.

Старайте се да се будите в един и същи час

Има стотици хипотези, според които ранобудните хора са по-продуктивни и по-успели. Не знаем със сигурнист формулата за този успех, но да кажем, че има известна истина. Когато човек стане по-рано, той може да свърши много повече неща и да е доволен от себе си. Какво ще кажете и за един студен душ за разсънване? 

Обзалагаме се, че за някои дори 5 минути по-ранно ставане е истинска мъка и мисия невъзможна. Ако сте от поспаливите – незабавно променете това! Резултатите няма да закъснеят, уверяваме ви. Мислете и се концентрирайте върху това, колко продуктивни можете да бъдете, ако просто станете малко по-рано от обикновено.

Разбира се, не насилвайте организма си на толкова ранно ставане, например в 5:00 сутринта, ако не можете да заспите преди полунощ. 

Пригответе гардероба и вещите си от вечерта

Не чакайте последния момент сутрин, за да приготвите дрехите си за деня – направете го от предния ден. Не е трудно и ви спестява време сутрин. Свикнете с идеята, че рутината не трябва да бъде само сутрешна. Ако се налага, направете си списък със задачи.

Създайте си сутрешна рутина, за да фокусирате ума си

Ето няколко съвета:

  1. Вода
  2. Душ
  3. кафе
  4. медитация
  5. Прочетете нещо вдъхновяващо
  6. Направете отметки в календара си

Фокусирайте се върху това, което искате да постигнете само днес и сега.  

  1. Мислено рецитиране на тяхната лична мисия
  2. Изброяване на три елемента на благодарност
  3. Повторение на трите им цели: здраве, богатство и любов

Хидратирайте се сутрин

Наясно сме, че няма как да се ходи на фитнес толкова рано, особено ако сте много ранобудни. Затова просто се движете – направете няколко обиколки на апартамента и се движете с малки и бързи крачки до работа.

Докато го правите, останете хидратирани. Избягвайте консумацията на енергийни напитки рано сутрин. В никакъв случай те не ви дават енергия, напротив. Най-фобрият ви приятел е водата. Изпийте чаша вода и всичко ще е наред.

Създайте своята идеална сутрешна рутина за продуктивен ден

Сутрините не трябва да се пропиляват в много сън. Няколко минути по-ранно ставане няма да навреди. Дори ще имат благоприятен ефект върху целия ви организъм. Веднъж създали вашата сутрешна рутина, вие съзнателно ще започнете без проблем да я спазвате и ще свикнете много лесно с нея.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари