Украйна съобщава за нови удари от Русия

Армията в Украйна днес уведоми за руски удари в южната част на Одеската област. Тази нощ руските сили, използвайки крилати ракети, са унищожили селскостопански складове, както и Змийския остров.

Към момента няма информация за пострадали, но един от складовете е бил пълен със зърно. Властите в Украйна съобщиха, че плажовете, които се намират в Одеса, тази година няма да работят, поради опасното положение.

В района на Добрянка, украинските военни сили са успели да премахнат почти изцяло руската разузнавателна група и са се справили с руското нападение.

Според проучвания, Украйна може да продължи със създаването на контраатаки в Херсонската област. Според данните, Украйна се готви да освободи регипналния център, който е превзет от руските войски през март.

Украинските въоръжени сили са успели да подложат на обстрели „Донецката народна република“ цели 47 пъти през изминалата нощ. 7 човека са убити и 28 са ранени.  От началото на военния конфликт, повече от 200 са изгубили живота си в ДНР.

Властите съобщиха, че са убити 71 жители в „Луганска народна република“. По независим път, тези твърдения не могат да бъдат потвърдени.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари