Водещият кандидат за премиер на Великобритания даде изявление

Кандидатът, който е сочен за главен претендент за поста на Борис Джонсън е Риши Сунак. Днес той даде изявление, в което напълно отрече всички слухове, които гласят, че е прекалено богат, за да успее да поеме властта на страна, която в момента е в икономически застой. Сунак смята, че е готов да се справи с всички предизвикателства и трудности, пред които ще бъде изправен по време на евентуалното си управление.

Риши Сунак е бивш министър на финансите. През изминалата седмица именно неговата оставка помогна да бъде свалено правителството на Борис Джонсън. Кандидатът за премиер на Великобритания уточни, че никога не е гледал хората по техните банкови сметки, а за него е важен характерът, като съответно очаква същото отношение.

Сунак твърди, че разбира напълно състоянието на страната в момента, като допълни, че още в началото на пандемията е знаел каква ситуация ще възникне в страната.

Ако той бъде избран за премиер, първата му цел ще бъде справянето със сегашната инфлация, а не просто данъчни облекчения, които определя като обещания, дадени от неговите опоненти.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари