Вот на недоверие към правителството

ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството. Това съобщи Томислав Дончев на брифинг на партията. Според него този вот на недоверие е резултат от това че кабинетът е претърпял крах в управлението си.

„На тази мъка трябва да се сложи край. Тази глава от българската политика ще е позорна. Единственото, което можем да направим, е да е кратка“, допълни Дончев.

Ро думите на Делян Добрев в България има галопираща инфлация, но тя не се дължала на войната. „В държави, далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска от тази у нас”, подчерта бившият икономически министър. Той обясни част от инфлацията с „некадърността на това правителство” и малките компенсации, които бяха предвидени за бизнеса. Според Добрев това правителство ще бъде запомнено с три думи – „некадърно, лобистко и корумпирано“.

„Смятаме, че вотът на недоверие е възможност за стабилизация на политическата система и възможност за отклик на всички предизвикателства, пред които се намира страната ни. Това, което виждаме през последните дни, е абсолютно недопустимо, вредно и пагубно за българския политически живот. Това е основната причина да спрем да изчакваме политическата система сама да преодолее слабостите си и да внесем този вот на недоверие, който, надявам се, всички разумни и мислещи в перспектива депутати ще подкрепят, когато бъде разгледан в пленарна зала”, каза Тома Биков.

„Грозните скандали в управляващата коалиция правят управлението фактически невъзможното – няма политическа мощност, няма политическо мнозинство. То не може да свърши нищо оттук нататък. Чрез вота на недоверие услужливо се опитваме да сложим край на тази мъка. Ще разговаряме с всички, това ще е мерило за съвестта им”, каза още Томислав Дончев.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари