Времето през следващите дни

Жега и дъжд през идващите дни ще преминат през страната ни. Обявен е жълт код за гръмотевични бури в 13 области в Западна България. Температурите ще се понижат, но в умерени граници. В източната част на страната ни положението е противоположно – ще грее слънце и температурите ще надвишават 30 градуса.

През деня над централната част на страната и над западните и части се развива купесто-дъждовни облаци, като на някои места ще има кратки превалявания, гръмотевици и бури.

В източната част времето ще е топло и слънчево днес. Присъства югоизточен умерен вятър. От западна посока ще нахлуе студен въздух, който ще понижи температурите с 5-6 градуса, като ще се запази широкия температурен интервал с страната.

Времето на българското черноморие ще е идеално за почивка – максимални температури  27-30 градуса, като температурата на водата е 24-27 градуса. Морското вълнение е ниско – 1-2 бала.

В планинските местности се развива купесто-дъждовна област, като в отделни райони се очакват гръмотевични бури. На 1200 метра надморска височина температурите ще са около 23 градуса, а на 2000 метра – 13 градуса.

През почивните дни валежите ще намалеят и температурите отново ще започнат да се покачват.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари