Заловиха камион, пълен с мигранти на магистрала „Тракия“

Полицията залови камион, в който са пътували 76 мигранти на АМ „Тракия“ около 177 км. Превозното средство е било спряно след получен сигнал. На местопроизшествието са пристигнали четири екипа на полицията, както и на ЦСМП. Водачът на камиона е арестуван. Съобщава се, че той няма предишни криминални деяния.

Бежанците са транспортирани към районното управление в град Чирпан, където е пристигнал и Лазар Христов, директорът на МВР в Стара Загора. По негова информация сигналът по този случай е постъпил около 05:00 ч. Мигрантите са от Афганистан, като на седем от тях е била оказана първа помощ и трима от тях са хоспитализирани в болници. Припомняме, че органите на реда провеждат спецакция на територията на България, насочена срещу каналджиите.

Властите обявиха, че е важно не само залавянето на мигрантите, но и откриването на организаторите на трафик на хора, които за момента действат и в чужбина. Униформените споделят, че трафикантите стават все по-изобретателни, а действията на полицията са директно насочени към тях, за да бъдат избегнати опасни ситуации.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари