Румен Радев: Войната в Украйна има много измерения

Президентът Румен Радев направи коментар пред журналисти по повод Срещата на върха на НАТО. По думите му в сегашните критични времена управляващите в България нямат изразено собствено мнение и ясна позиция. Той добави, че е изключително важно вече ситуацията в Украйна да бъде обмислена обективно.

Държавният глава е на мнение, че след като част от големите държави, които членуват в НАТО, са решили, че приемането на Украйна в съюза е неприемливо решение към настоящия момент и непосредствено след това и българските политици са променили позицията си по този въпрос. Радев заяви, че е абсолютна грешка да се гледа на въоръжените сили на България като склад, който ще доставя оръжия на чужда армия.

Той споделя, че управляващите ни правят опити да убедят всички, че сигурността на страната ни ще се увеличи, след като бъде изпратена военна помощ на Украйна, но по този начин конфликтът единствено може да се задълбочи и невинните жертви във войната да се увеличат. За финал Румен Радев уточни, че Украйна има желание да води войната, но в крайна сметка общата сметка бива платена от Европа.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари