Започват денонощни проверки за употребата на райски газ

Корнелия Нинова, министърът на икономиката в оставка съобщи, че започват стриктни проверки, относно употребата и разпространението на райски газ.

Употребата на вредния газ представлява заплаха и опасност за децата. Неговото разпространение и използване може да доведе до опасен развой на събитията. Тези мерки трябва да бъдат предприети, тъй като неговото разпространение придобива мащабни размери.

По думите на Нинова, нещата не могат да останат в това положение и мерките, които трябва да се вземат, са спешни и навременни. Според нея, има два основни проблема, с които да се справят, и това са безхаберието на чиновниците и липсата на правилните закони, които да се справят с подобен тип въпроси. По този повод, министърът разпорежда някои мерки. Първата от тях е старта на мащабна акция и проверки по нощните заведения, барове и дискотеки. Социалните мрежи също са обект на внимание, поради зачестилите случаи на продажби на райски газ онлайн.

Където се установи продажба и търговия с райски газ, моментално ще бъде издаден акт за временна забрана, който се отнася за продажби. Ако тази мярка не бъде спазена, глобата ще е 25 000 лева.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари