2987 са новите случаи на корона вирус

2987 са новите случаи на COVID-19 според Единния информационен портал. Увеличението им спрямо последното денонощие е голямо.  Направените тестове са 10 653, като се покачва и процента на положителност – 31%. 20 081 са активните случаи, като в болница са настанени 891. От тях 44 са в интензивни отделения. С болестта за последните 24 часа са се преборили 1432, като починали са 12 души. Поставените ваксини са 2455 на брой.

Здравните власти отново напомнят за спазване на противоепидемичните мерки, като глобата за липса или неправилно сложена маска, там където е задължително, е от 300 до 1000 лева. Важно е уточнението, че контролата в градския транспорт няма право да глобява за липса на маска. Единствено могат да ви  предупредят. Упълномощени да правят глоби са здравните инспектори и полицейските служители. В момента тече акция за проверка, която няма установен краен срок.

От столичното РЗИ дадоха изявление, че все още няма нужда от разкриване на допълнителни легла за болни с инфекцията. В момента болните се настаняват в Инфекциозна болница. За сега София е в червената зона по заболеваемост.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари