3 прости съвета за това как да започнем добре деня си

За да започнете добре деня и за да сте сигурни, че той ще бъде ползотворен, добре е да помислите за някои неща. Тук ще ви запознаем с някои трикове, които може да прилагате, за да преборите лошите сутрини.

Трик 1 – Имайте направен предварителен ясен план за деня
Предишната вечер си направете план за следващия ден. Бъдете наясно със задачите, които трябва да се свършат и ги наредете по важност. Не оставяйте важните неща за накрая, защото може да не остане време за тях. Правенето на списък вечер и преглеждането му сутринта прави деня много по-успешен. Вашето подсъзнание ще работи по задачите дори докато спите.

Трик 2 – Изберете подходящите сутрешни активности – задачи и ритуали
Задачи
Добре е сутринта да се справите с по-дребните задачки вкъщи или на работа. Така денят ще започне с усещането за постижение и ще имате мотивация и за по-сложните задачи, предвидени за деня.

А може да подходите по съвсем различен начин – да отхвърлите първо трудните задачи. Така ще можете после да сте спокойни и по-уверени.

Как да започнете деня – с трудното или с лесното, това зависи от вас и вашите навици.

Ритуали
Сутрин рано можете да правите приятни за вас неща, които да ви настроят положително. Трябва обаче правилно да подберете активностите, защото ако например мразите да тренирате, по-добре е да отложите тренировката за по-късно. Сутрешните ритуали трябва да са леки, приятни и зареждащи.

Трик 3 – Направете деня си по-красив и вълнуващ
Нормално е когато човек очаква нещо вълнуващо и различно да му се случи, да стане по-рано и зареден с енергия. Екскурзиите, празниците и други подобни събития се чакат с нетърпение. Помислете какво ви кара да се чувствате истински радостни, какво ви вдъхновява. Можете да откриете мотивация дори в обикновените дейности. Излизането с приятели, ходенето на кино или театър, прекарването на време със семейството, разходките – това са неща, които също може да озарят деня ви с щастие и усмивки още от сутринта.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари