БСП имат желание за съставянето на редовно правителство

Корнелия Нинова обяви, че от БСП имат желанието за съставянето на едно редовно правителство, като нямат намерение да чакат нови избори или да имитират дейност, като водят преговори. Това решение беше обявено от Нинова, по време на преговорите с ПП за съставянето на правителство, заедно с третия мандат.

Нинова се обърна към представителите на „Продължаваме Промяната“, като им напомни, че тъй като те са водеща сила в момента, от тях се очаква да бъде предложен следващият премиер.

Кирил Петков, министър-председателят на България в оставка твърдо обясни, че в момента е напълно излишна още една криза в политиката. През предстоящите месеци той напомни, че съществуват 22 закона, които чакат своето одобрение. Те са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Корнелия Нинова искрено се надява, че ще се получат преговорите между четирите партии. Петков от своя страна поясни, че е доволен от постигнатите резултати на правителството шрез последните месеци. По думите му са постигнати големи резултати както в повишението на пенсиите, така и в социалната политика.

Екипът, който ще участва от страна на БСП, освен техният лидер, са председателят на партията им Георги Свиленски и зам.-председателите на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров.

„Продължаваме Промяната“ ще включи в преговорите Кирил Петков, неговият партньор – Асен Василев, както и председателите на ПГ –  Никола Минчев и Андрей Гюров.

Вчера Румен Радев даде на БСП и третия мандат. Още тогава Нинова обяви, че веднага ще бъдат задействани преговори с досегашните си партньори и на първо място ще имат покана членовете на ПП.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари