Искате да започнете бизнес? Подготвени ли сте?

Всеки от нас тайничко си е мечтал да реализира своя проект и той да прерасне в печеливш бизнес. Нека видим отговорите на едни от най-често задаваните въпроси.

1. Защо искате да започнете свой собствен бизнес?
Това, може би е най-важният въпрос, който трябва да си зададете. Защо наистина искате да стартирате този проект, ще имате ли волята да го довършите и да преодолеете всички трудности?

2. Готови ли сте да станете собственик на бизнес?
Отделете няколко месеца, за да разработите своя продукт или услуга, да изградите уебсайта си и да подредите първоначалните клиенти. Научете колкото е възможно повече за вашия пазар: можете ли да работите на свободна практика или да станете доброволец някъде, за да научите повече? Започнете да спестявате, за да си осигурите предпазна мрежа, докато развивате бизнеса си. 

3. Към коя таргет аудитория ще се насочите?
Определянето на търсенето на вашия бизнес е много по-лесно, ако имате предвид клиент. Но как изглежда този  потребител? На колко години са? Местни ли са или международни? По-важното е, как вашият продукт или услуга може да направи живота им по-добър?

4. Проучихте ли пазара?
Сега е моментът да се потопите дълбоко в пазара, като идентифицирате всякакви тенденции, като прегледате търговските публикации. Проверете възможните конкуренти: как можете да различите вашето предложение от тяхното? Можете също да тествате бизнеса си. 

5. Имате ли уебсайт?
Това е неразделна част от старта на вашия бизнес. Уебсайта може да продава продуктите ви, както и да представя вашето портфолио на потребителите. Преди официално да разгласите за бизнеса си, първата стъпка е да си направите собствен уеб сайт.

6. Какъв е вашият бизнес план?
Бизнес планът ще ви предостави план, за да прецените как се представя вашият бизнес, плюс ще ви помогне да привлечете инвеститори или дори да осигурите заем. Типичният бизнес план включва описание на вашия бизнес, всякакви цели или цели, преглед на вашите клиенти, конкуренти и пазара, вашата маркетингова и промоционална стратегия, плюс всякакви финансови прогнози. 

7. Подредихте ли финансите си?
Ще купувате ли оборудване, компютри или друг вид вещи? Наемане на офис или работа от вкъщи? След като вземете това решение, трябва да разчертаете финансите си, за да сте спокойни, че ще ви стигнат.

8. Как ще финансирате бизнеса си?
Разходването на спестяванията ви е един от начините за банкиране на вашия бизнес, както и да вземете от банката заем, което е често срещана опция.

9. Знаете ли как да рекламирате и рекламирате бизнеса си онлайн?
Най-сигурният начин е чрез Google Ads. Това е най-предпочитаната платформа, която дава веднага резултати. Голямо удобство е, че можете да контролирате бюджета си според изискванията си. Можете да започнете със search campaign, която е и най-подходящата за прохождащ бизнес.

10. Регистрирахте ли вашия бизнес?
Можете да се регистрирате като: едноличен търговецЛесен избор, включващ по-малко документи, той е идеален за фрийлансъри и групи от един човек. Едноличните търговци се регистрират в HMRC и подават данъчна декларация за самоначисление всяка година или дружество с ограничена отговорност . Като дружество с ограничена отговорност вашият бизнес ще изглежда по-надежден и има данъчни облекчения. Но има допълнителни отговорности за отчитане и водене на записи. Ще трябва също да платите корпоративен данък върху печалбите си. 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари