Щофьор на турски тир е бил задържан

Днес е бил задържан водач на турски тир за шофиране в нетрезво състояние. С цел да предотврати проверката, той си е позволил да предложи подкуп на органите на реда.

Сигналът срещу водача е подаден от жена, която шофирала в същото време и това изиграло ключова роля за навременната реакция на полицаите.

Жената побързала да информира автопатрула на автомагистрала „Тракия“ за шофьор на тир, който видимо бил пиян и хвърлял бирени кутии по платното. Полицаите, които били на смяна реагирали на минутата и веднага и след тунела „Траянови врата“ в посока София спрял тира.

След обстойна проверка а влекача „Волво“, 54-годишният мъж дал на полицаите паспорта си, като в него имало сгъната банкнота от 20 евро. С действията си е имал за цел да избегне следващите действия и съсвсем спокойно да продължи по пътя си за Германия. Още в началото на разговора се разбрало, че мъжът е във нетрезво състояние.

Случаят веднага се докладва  в оперативната дежурна част на областната дирекция. След малко време, на място пристигна и дежурна група. При тестването на мъжът с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол. След отказ да даде кръвна проба за анализ, той бил задържан за 24 часа. Паспортът и банкнотата са взети като веществени доказателства.

По случая се образува досъдебно производство.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари