Как да избегнем преяждането по празниците

Стресът от подготовката за Коледа, огромното разнообразие от вкусно изглеждащи празнични храни в магазините и ресторантите, шоколадови играчки, които получаваме, както и хранителното поведение на хората около нас създават предпоставки за преяждане. Затова екипът на  казино игри Elitbet събра най- важните съвети, които да ни помогнат да не съжаляваме когато празниците отминат.

Купувайте по-малко

Може да бъде толкова лесно да се влюбите в многобройните специални оферти за храна по празниците. Може би купувате голяма кутия шоколадови бонбони, които оставяте на масичката си за кафе, за да могат гостите ви да ядат? Когато има храна в къщата, е много лесно да я изядете (особено ако е под ръка или пакетът е отворен). Направете план кои храни и какви количества, ще купите тази година.

Не се тъпчете, а се наслаждавайте

Храната ни доставя удоволствие. Понякога може да не забележим какви количества сме изяли. Затова внимавайте, ако има кутия шоколадови бонбони, дайте на другите онези, които не ви харесват. Или ги изхвърлете и се насладете на тези, които наистина харесвате. Ако забележите, че нещо не ви харесва, спрете. Не се тъпчете, просто, защото ви е скучно.

Дръжте храната далеч очите си

Визуалните знаци за храна са мощни. Огромен фактор за преяждане е храната, която е наблизо или в полезрението. Традиция ли е за вас да имате шоколадови бонбони, бисквити, ядки или чипс на масичката за кафе, върху кухненската повърхност или в офиса? Все още можете да си дадете разрешение да ядете празнични лакомства, но ако храната около вас е твърде голямо изкушение, обсъдете с колеги или членове на семейството къде да я скриете. Ако е възможно, поставете храната другаде, така че да трябва да отидете и да я вземете, за да я изядете, и след това не се връщайте за още.

Сега ще си хапна и ще му мисля после, не е решение

Не използвайте решение за бърза диета през януари като извинение за преяждане през празниците. Диетите за отслабване могат да са „спасител“ след Коледа, давайки на хората извинение да се тъпчат през декември. По-добре е да възприемете начин на мислене „поддържайте, а не пълнейте“, отколкото подхода „пирувайте след това гладувайте“, или като цяло да бъдете бдителни и ако качите два или три килограма, това не е краят на света.

Яжте внимателно

Съзнателното хранене означава да присъствате с храната в момента. Да се наслаждавате на храната, като се наслаждавате на вкуса и текстурата. Да сте наясно кога тялото ви се е нахранило. Да ядете храните, които харесвате в умерени количества.

Бъдете наясно как другите могат да допринесат за вашето преяждане

Не позволявайте на други хора да диктуват какво или колко да ядете или пиете. Някои хора ни предразполагат и в тяхно присъствие си хапваме повече. Има ли човек във вашия офис или член на семейството, който редовно ви насърчава да ядете и установявате, че често в крайна сметка ядете, без да сте гладни.

Ако искате да избегнете прекомерното преяждане през празничния период, имайте воля и не се поддавайте на изкушенията. Осигурете си достатъчно сън, за да сте спокойни. Слушайте тялото си. Ако се чувствате уморени, може би поради много празнични купони или стоене до късно, за да гледате филми, вечеряйте рано. Липсата на сън влияе върху хормоните на апетита, което може да предизвика глад.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари