Кирил Петков: Видяхме, че има смели хора

Кирил Петков открито заяви пред журналисти в Търново, че нови поредни избори ще бъдат загуба на време и ще имат катастрофален ефект.

Видяхме, че има смели и отговорни хора и сега трябва да се последва примерът им“, каза Петков , след като министри от „Има такъв народ“, съобщиха, че напускат парламентарната група.

Насочихме се към това да имаме 121 депутати, които нямат зависимости, няма кой да спре смяната в антикорупционната комисия, няма кой да спре бюджета. Радостин Василев и депутатите казаха, че лоялността им е към България. Сега въпросът е да последваме техния пример с още 7 души”, допълни премиерът.

Той ясно заяви, че няма задкулисни споразумения и изрази увереност, че „Продължаваме промяната“ ще срещне и други поддръжници.

Продължаваме да разговаряме с много хора, идеята е всеки да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 законопроекта до края на годината, губим и спираме 12 милиарда европейски средства, актуализации на пенсиите не се случват, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, цените на горивата продължават да растат и вероятно е друга вълна на COVID идва есента ”, каза още министър-председателят.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари