Мъск обмисля такса за публикуване в Екс

Мъск обмисля „малка такса“ за нови потребители на мрежата Екс, ако те искат да публикуват и запазват постове или ако харесват постове на платформата. Научаваме това от негова публикация в Екс.

Не е ясно и каква ще бъде таксата или кога ще бъде въведена, но в друг пост Мъск споменава, че мярката ще трае три месеца. Все пак новите потребители ще могат да достъпват мрежата и без да плащат, но няма да могат да създават съдържание, да публикуват, харесват или запазват постове.

Такава мярка беше приложена миналия октомври в Нова Зеландия и Филипините, където на неверифицирани потребители се налага да платят такса от 1 долар годишно, за да могат да публикуват и реагират на постове.

За момента, единствените платени функции в Екс са част от „Премиум“ пакета, който дава достъп до програма за монетизация, филтрира рекламите и позволява да се ползва ИИ-чат бота на Екс.

Откакто Мъск придоби платформата в края на 2022 г. Екс губи почти една четвърт от потребителите си, а проблемът с ботовете, тоест фалшивите потребители, става все по-сериозен, но според Мъск, ИИ-системите, с които разполага компанията към момента, могат да разберат веднага дали даден потребител е човек или бот.

Източник: Reuters

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари