Проливен дъжд наводни Дубай

Интензивен и продължителен дъжд наводни части от ОАЕ, а улиците в Дубай се превърнаха в реки. Властите, с помощта на доброволци, все още разчистват след наводнението, има и загинали.

Рекордните 254 мм проливен дъжд падат за по-малко от 24 часа, а количеството е исторически прецедент. От 1949 г. насам, когато започва записването на такива данни, в района не се е случвало подобно нещо.

Дъждовете намаляват и на места спират, но водата още не се е оттекла, голяма част от полетите са спрени, а щетите тепърва ще се изчисляват.

От Международното летище в Дубай, едно от най-натоварените в света, казаха, че поради проливният дъжд са отменени много полети, засегнати са и екипажите.  Пътниците са посъветвани да не ходят на летището, преди да са проверили дали техните полети ще излетят.

„Работим да възстановим нормалните дейности колкото се може по-бързо в тези условия.“ казаха от летището.

Проливният дъжд води до смъртта на поне един човек в страната, а в съседен Оман поне 19 души са починали вследствие на наводненията. В Дубай, училища и институции работя дистанционно, за да се избегнат нещастни случай, а в региона се очакват още проливни дъждове в следващите дни.

От медии и видеа на очевидци научаваме, че проливният дъжд причинява сериозни щети в много райони на страната, като са разрушени пътища и домове. Под вода са паркинги, а множество хора са принудени да изчакат, докато 12 лентовата магистрала през Дубай е частично потопена и непроходима.

Източник: Reuters

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари