Милица Мирчева представя България в САЩ

Българката Милица Мирчева ще е единственият кандидат, който ще представи страната ни на Световното първенство по лека атлетика, което ще бъде проведено в Юджийн (САЩ). Неговото начало ще бъде на 15 юли.

Юджийн е популярен американски град, който е по-известен като централата на спортния „Найк“. Градът е напълно подготвен да приветства около 1900 атлети, които ще пристигнат от 192 страни.

Нашата представителка Милица Мирчева ще вземе участие в маратона за жени. Там тя ще се надпреварва с 47 състезателки от цели 25 държави. Другите ни блестящи атлети като Габриела Петрова, Мирела Демирева и мъжкият представител Тихомир Иванов ще вземат участие в европейския шампионат, който ще се състои през август в Мюнхен.

Обичана Ивет Лалова ще бъде в Юджийн, за да се надпреварва за своето място в Комисията на атлетите към Световната атлетика.

Напомняме, че Милица Мирчева имаше две много фобри участия на маратон тази година. Първото беше на 16 януари в Хюстън, а второто на 15 май в Копенхаген. Там атлетката успя да покрие норматива за Световното първенство, като подобри с 5 минути националния рекорд.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари