МОН с предложение за петдневна междусрочна ваканция

МОН даде предложение за равномерно разпределяне както на учебния процес, така и на ваканциите. Това предложение важи за предстоящата година. Проектът тепърва ще бъде обсъждан по предложението междусрочната ваканция да стане пет дни, като към този момент тя беше един ден, но този срок е кратък, за да може учениците да отдъхнат от учебния материал качествено.

Като вид компенсация, министърът на образованието предложи да има още четири дни за почивка, като заедно с уикенда, учебните заведения спряха да работат за общо девет дни.

Последният ден на месец октомври тази година ще стане неучебен, така и ваканцията през есента ще стане общо 4 дни, а последните занятия за тази година ще са на 23 декември. Ваканцията за великденските празници догодоина ще започне на 8 април.

Няма да има учебни занятия в дните, когато се провеждат ДЗИ-тата за седми и девети клас. Учениците от седми и девети клас ще се явят на външното си оценяване в рамките на един и същи ден. За да добиете повече представа, можете да посетите официалния сайт на Министерството на образованието и науката, където ще можете да видите целия график.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари