Монтана ще играе в А група на Адриатическата лига

Баскетболния клуб Монтана ще се състезава в „А“ група на Адриатическата лига за баскетбол за жени. Тази година в турнира ще участват 11 отбора от 6 държави.

Момичетата от Монтана ще се състезават с  Плей Оф (Босна и Херцеговина),  Будучност (Черна гора), Дуга (Сърбия), Бановичи (Босна и Херцеговина) и и Загреб (Хърватия). Първата среща ще бъде на 12 октомври като Монтана  ще гостува на тима на Плей Оф. След това българския отбор ще бъде домакин на 19 октомври срещу Загреб Хърватия.

6-те държави, които ще участват са България, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия и Словения. В група „Б“ влизат Никшич (Черна Гора), Орлови (Босна и Херцеговина), Цинкарна Целе (Словения), Войводина (Сърбия) и Лавови (Босна и Херцеговина).

Отбора преди време загуби три от основните си състезателки – Христина Цонкова, Димана Георгиева, Виктория Стойчева. Николай Господинов сподели че е време за смяна на курса на игра и подмладяване на отбора. Според него комбинацията на млади и ентусиазирани играчи и по-опитни такива ще даде положителен резултат.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари