Намериха череши на 250 години в имението на Джордж Вашингтон

Десетки бутилки, в които има добре запазени череши и други дребни плодове са открити в мазето в имението на Джордж Вашингтон – първият президент на САЩ, по време на ремонт.

Имението се нарича Маунт Върнън и е един от най-посещаваните исторически локации в САЩ.

По време на проект за реновация на части от имота, са открити и невероятно добре запазените череши в бутилки, заровени в специални ями. Открити са и други дребни плодове, които ще преминат през тестове, за да се установи със сигурност какви са, но черешите се разпознават веднага.

Заедно с Министерството на земеделието, управителите на имението проверяват дали някои от костилките на черешите могат да се посадят.

„Малко вероятно е.“ казва Бенджамин Гутиерез, който се занимава с генетика на растенията. Костилките и семената като цяло се запазват по-добре когато са сухи, а повечето от откритите бутилки с череши са наводнени.

Въпреки това, откритието е уникално и плодовете ще се изследват, за да се установи какво е ползвано, за да се запазят черешите 250 години.

Според информацията, Джордж и съпругата му Марта са обичали череши и са ги включвали в алкохолни коктейли, както и в други рецепти.

Имайки предвид колко добре са се запазили, изследователите смятат, че те са консервирани от професионалист. По времето когато Джордж Вашингтон е живял в Маунт Върнън, робството е било обичайна практика, а според документите, кухнята на президента се е управлява от жена на име Дол, която е била роб. Така че най-вероятно роби са консервирали плодовете, а това, че са се запазили толкова дълго, означава, че който ги е консервирал, си е разбирал от работата.

Сигурно е, че бутилките с череши са поставени там преди 1775 г., защото е известно, че тогава е имало ремонт на имението и подът е покрит с настилка.

Източник: AP News

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари