Направен е оглед на самолета разбил се в Кавала

Направен е оглед на самолета разбил се събота в покрайнините на Кавала. Експертите пратени на място са установили, че няма остатъци от опасни вещества. Това съобщава вестник „Катимерини“. За сметка на това, на мястото на инцидента има много боеприпаси. Намерени са 8 тела, които са на екипажа – всичките са украински граждани.

Товарният самолет „Ан-12“ катастрофира към 23 часа. Излетял от сръбския град Ниш и се разбива между две села, на около 40 километра от Кавала. Преди злощастното събитие пилотът е съобщил за проблем с единия двигател и че според него се налага аварийно кацане. Трябвало е да има междинно кацане в Аман, Йордания. На мястото на инцидента пристигна украинският консул.

Гледката е била ужасяваща – катасрофиралия самолет се е влачил близо 180 мерта по земята преди тотално да се разпадне. От разкази на местни жители става ясно, че са се виждали огнени кълба дим и час след това са се чували експлозии.

Небойша Стефанович направи официално изказване като каза че самолета е превозвал 11.5 тона боеприпаси за Бангладеш, като категорично заяви че те не са били предназначени за войната в Украйна.

Самолета е имал всички необходими разрешителни. На населението е било разрешено да излиза от домовете си в неделя, чак след като е било извършено специално почистване срещу биологично и химическо замърсяване.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари