Протести водят до отменени полети на Луфтханза

1000 полета на Луфтханза ще бъдат отменени, голяма част от тях щяха да бъдат в сряда. Това се случва заради протеста на персонала на компанията, който иска по-високо заплащане.

Почти всички полети от летищата във Франкфурт на Майн и Мюнхен са отменени в сряда, обявиха от авиокомпанията. Те уточниха, че общо 678 полета от Франкфурт и 345 от Мюнхен няма да излетят, включително в четвъртък и петък.

Над 130 000 пътуващи ще трябва да търсят алтернативни начини. Стачката става точно когато много германци пътуват на своите летни почивки, а чужденците, които живеят там се връщат в родните си държави. От авиокомпанията очакват проблеми и на други летища в Германия – Берлин, Бремен, Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Хановер и Щутгарт.

Протестът е организиран от синдиката Ver.di. Той ще продължи от 3:45 в сряда сутрин до 6:00 в четвъртък сутрин. От Ver.di искат увеличение на заплатите на 20 хиляди души наземен персонал с 9,5%, но не по-малко от 350 евро.

Недостигът на персонал и протестите вече доведоха до отмяната на хиляди полети в Европа през това лято. Имаше сериозни опашки по летищата в Германия, Великобритания, Нидерландия и Франция.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари