Правилно ли отразиха българските медии случилото се в Буча?

Доклад на Съвета за електронни медии (СЕМ) проследява отразяването на инвазията на Русия в украинския град Буча. Според него между българските медии се е разразила информационна война. За някои в града са извършени военни престъпления и геноцид, а за други това са фалшиви новини и провокация.

Докладът включва радиа и телевизии, които са масово следени от българския народ. Той обхваща периода 2-10 април. В него има информация, че медиите използват много негативни думи: „зверства, жестокости, клане, касапница, чудовищност, варварство, непоносима гледка, адът на 21 век и т.н. Въпреки че са показани мъртви тела, в повечето от материалите те не са на фокус и са били в черни чували.

Депутатът от БСП Александър Симов мисли, че кадрите от Буча са „информационен тероризъм, насочен срещу Руската федерация.

Докладът е приет единодушно от членовете на съвета. По част от нарушенията СЕМ вече е наложил санкции.

Председателят Соня Момчилова е предложила да се разговаря с представители на медиите, за да се разбере каква е тяхната гледна точка и за да стане ясно защо са решили да отразят събитията точно по този начин.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари