Пуснаха мобилно приложение „Трявна аудиогид“

Несъмнено, Трявна е един от най-красивите градове в България. Вече можем да се насладим на разказа за Трявна и чрез мобилно приложение, озаглавено „Трявна аудиогид“. То е разработено специално за туристите, които често си организират екскурзии до възрожденския ни град. Приложението беше представено пред жителите на града, местната власт и музейни специалисти.

Това приложение е първото, което разкзва толкова подробно историята и културата на Трявна и е създадено по проекта „Миналото на Трявна в дигиталното бъдеще“.

Приложението е разработено за системата Андроид и е напълно безплатно. В него има виртуални разходки, много звуци и истории за културата на града.

Аутогидът разполага с две аудиоразходки и така потребителите могат да научат повече информация за Трявна. Създателите са сигурни, че това приложение ще улесни туристите, като им предостави един цялостен разказ, поднесен по специален и интригуващ начин. Няма нужда от специален наръчник за използването на аудиогида, тъй като всичко в него е много лесно и достъпно. Това го прави подходящ за всички възрасти. Приложението не иска събирането на лични данни или информация за местоположението на потребителите. Напълно безопасно е.

Мобилното приложение е прекрасен начин за запознаване с много художествени занаяти, като например резбарството и зографстовото. Когато приложението бъде отворено, потребителят има възможност да пусне разказа точно от точката, от която се намира в момента и последователно да продължи нататък, до следващата спирка от забележителности. Туристите могат да слушат разказа, разглеждайки някои културен музей или почивайки си в някое заведение за хранене.

Доброто партньорство между създателите и Музея за зографско и резбарско изкуство е помогнало за безпроблемното осъществяване на този проект.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари