Танковете „Ейбрамс“ са вече в Полша

Американските танкове „Ейбрамс“ вече официално са пристигнали в Полша. На тях ще бъдат обучавани полските войници от Армията.

Полша ще има готовност за пристигането и на новите танкове, които са договорени чрез договор от страната. Полша ще може да има богат набор от модерна и велика сила, която може да уплаши агресорите, ако се стигне до заплаха.

Договорът за закупуването на танковете „Ейбрамс“ е за цената от 4,75 млрд. долара, като в него са включени доставката на съпътстващото оборудване, обучението и логистиката и муниции. В Източна Полша ще се разположат първите нови танкове. Планирано е доставките да свършат през 2026 година.

Мариуш Блашчак, министър на отбраната скоро съобщи, че Полша иска да закупи от Съединените Американски щати още 116 танка „Ейбрамс“, които са втора употреба. Това споразумение беше постигнато.

Една от полските медии смята, че първите доставки на тановете втора употреба ще бъдат осъществени следващата година. По този начин ще бъде запълнена колекцията от танкове, тъй като Полша помогна на Украйна, давайки им танкове.

Блашчак допълва, че Варшава води преговори и със Сеул за закупуването на танкове, които се произвеждат в Южна Корея.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари