Трактори окупират Берлин

Колона от трактори „окупира“ Берлин в кулминация на протестите на фермерите срещу премахването на данъчните облекчения върху дизеловото гориво. Очакват се между 2 и 3 хиляди машини и 10 хиляди души да участват в демонстрацията.

През последната седмица фермери блокираха входове на магистрали и забавяха трафика из цялата страна, с намерение да принудят канцлера Шолц да се откаже от планираната промяна.

Протестиращите не са доволни от компромиса, който правителството вече направи, като реши да премахне данъчните облекчения постепенно, в рамките на три години, за да намали тежестта върху фермерите.

Шолц заяви, че са „приели присърце аргументите на фермерите“ и настоя, че правителството вече е направило добър компромис, но все пак ще се проведат дискусии какво друго може да се направи, за да се осигури по-добро бъдеще на земеделието.

Лидери на трите партии в управлението ще се срещнат с протестиращите, но според официални лица, няма да има промяна в плана за премахване на данъчните облекчения върху горивото.

Това решение се наложи, за да се покрие дупка в бюджета за 2024 г., а Шолц не отрече, че притесненията на фермерите се засилват и от липсата на добра комуникация относно някои от решенията на правителството, както и несигурността в целия свят, която се отразява върху всички хора.

Източник: AP News

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари