Васил Михайлов беше освободен под домашен арест

Градският съд в София освободи Васил Михайлов под домашен арест. Той ще бъде задължен да носи електронна гривна. Съдебният състав отсъди, че прокурорският син е извършил побоите, за които е бил арестуван.

Михайлов е задържан за повече от една година и поради тази причина властите смятат, че опасността от повторното извършване на подобни деяния е намалял значително през този период. В допълнение подсъдимият е все още млад, а съдебното му досие е чисто, като междувременно има установен адрес.

В издадената заповед се обявява, че е необходимо да се открие баланс между целите на закона и правата на Васил Михайлов. Наложената мярка „домашен арест“ ще бъде стриктно контролирана от органите на реда с помощта на поставянето на електронна гривна, която ще следи местоположението на обвиняемия. Решението е финално и не може да бъде обжалвано.

Напомняме, че Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов – прокурор от Перник. След този случай обаче той напусна този пост. Преди известно време прокурорският син беше пуснат отново под домашен арест, но поради неспазване на ограничението, наложено му от полицията, той се върна в ареста.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари